سیستم های تصفیه فاضلاب

طراحی، ساخت و راه‌اندازی بهینه‌ترین و بروزترین سیستم‌های تصفیه فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب، سیستمی پیش ساخته و آماده است که برای مکان هایی که حجم پایینی فاضلاب تولید می کنند از قبیل بیمارستان ها، مجتمع های اداری و تفریحی و در نهایت تصفیه پساب کارخانه ها که با آلودگی همراه است، مناسب می باشد و به راحتی در محل پروژه نصب و راه اندازی می شود. این سیستم ها به سه شکل فلزی، پلی اتیلنی و کامپوزیتی ساخته شده و عموما به صورت دفنی یا اکسپوز می باشند. در صورت ورود بدون تصفیه فاضلاب ها و پساب ها به طبیعت مشکلات فراوانی برای محیط زیست ایجاد شده که کمترین آن ها بوی نامطبوع و فضای ناخوشایند و مشکل بزرگتر انتشار بیماری های واگیردار می شود. به همین دلیل استفاده از پکیج های تصفیه فاضلاب برای محافظت از محیط زیست و ورود آب با استانداردهای لازم به محیط حائز اهمیت است. آب تولید شده از این سیستم ها جهت استفاده به عنوان منبع جدیدی در مصارف کشاورزی و صنعتی مناسب می باشد. پکیج های تصفیه فاضلاب انواع متفاوتی دارد که با توجه به نوع مصرف انتخاب می شوند و همچنین این سیستم ها از روش های مختلفی برای عملیات تصفیه استفاده می کنند.

پکیج کوآگولانت | پکیج فلوکولانت

پکیج منعقد کننده | پکیج فلوکولانت

وجود ذرات معلق نامحلول داخل آب هم بر کدورت آب تاثیرگذار است هم به قطعات و تجهیزات داخلی آسیب می زند و همچنین باعث کاهش کیفیت آب می شود. از همین رو پکیج های تزریق کوآگولانت و فلوکولانت برای عملیات منعقد سازی و لخته سازی ذرات معلق استفاده می گردد و باعث می شود این ذرات معلق که شرایط پایداری پیدا کرده اند و گاهی سالیان سال طول می کشد تا ته نشین شوند، تعادلشان شکسته شده و خیلی سریع ته نشین گردند و آبی شفاف، زلال و بدون ذرات معلق تولید شود. در این سیستم ها از پلیمر هایی از قبیل پلی آلومنیوم کلراید برای فرایند کوآگولیشن استفاده می شود. مواد کوآگولانت با بار مثبتی که دارند تعادل بین ذرات منفی که داخل آب است را شکسته و باعث منعقد شدن آن ها می شود. همچنین از پلیمر هایی مانند پلی اکریل آمید یا پلی الکترولیت برای فرایند فلوکولانت استفاده می شود که بین ذرات منعقد شده پیوند درست کرده و باعث لخته شدن این ذرات می شود که درنتیجه سرعت ته نشینی افزایش می یابد. نکته حائز اهمیت این است که سیستم های کلاریفایر یا زلال ساز هم کارکردی شبیه به پکیج های کوآگولانت/فلوکولانت دارند که در جای خود مفصل توضیح داده می شوند.

سپتیک تانک

سپتیک تانک

از سیستم های سپتیک تانک برای تصفیه فاضلاب و پساب واحد های کوچک استفاده می شود. یکی از اقتصادی ترین، ساده ترین و پرکاربردترین روش های تصفیه فاضلاب است. فرایند های ته نشینی، شناورسازی و تصفیه بیولوژیکی البته به صورت بی هوازی از فرایند های اصلی این سیستم تصفیه می باشد. سپتیک تانک ها مخازن پیش ساخته از جنس پلی اتیلن یا فایبرگلاس می باشند. عموما از این سیستم ها برای پیش تصفیه خانه های انسانی، بهداشتی و شهری استفاده می شود و نقش آن کاهش بار آلودگی و رقیق کردن فاضلاب در مدت زمان طولانی می باشد. با توجه به هزینه پایین، اشغال فضای محدود و روش تصفیه از این سیستم ها بیشتر برای ساختمان های اداری، آموزشی، مسکونی، هتل ها، کمپ ها و رستوران ها استفاده می شود.

چربی گیر

در برخی از صنایع مانند صنایع غذایی ولبنی غلظت چربی و روغن در پساب خروجی از واحد زیاد بوده و مقدار آن از میزان استاندارد مشخص شده بالاتر می باشد. علاوه بر آن وجود چربی زیاد در پساب به علت اینکه روغن روی توده های لجن چسبیده و مانع از رسیدن اکسیژن کافی به میکروارگانیسم ها می شود باعث کاهش عملکرد سیستم های تصفیه فاضلاب می گردد. از همین جهت استفاده از سیستم های چربی گیر یا گریس تراپ در عملیات تصفیه این صنایع مورد نیاز است. نقش سیستم های چربی گیر، جداسازی چربی، روغن و مشتقات نفتی از پساب های صنعتی می باشد. چربی گیر ها عموما از جنس فلزی، بتنی، فایبرگلاس و پلی اتیلن ساخته می شوند. عملکرد این سیستم ها به این گونه است که، با کاهش سرعت یا راکد کردن پساب و خنک سازی چربی عملیات چربی گیری را انجام می دهد. چربی گیرهای صنعتی در سه مدل موجود می باشند که عبارتند از:API، CPI، DAF.

سیستم های تصفیه فاضلاب- چربی گیر

آشغالگیر

آشغالگیر ها تجهیزاتی هستند که جهت حذف اجسام جامد از قبیل چوب، پارچه، کاغذ، پلاستیک و در کل اشیا بزرگ موجود در فاضلاب استفاده می شوند. این واحد همانطور که از عملکردش مشخص است یک واحد تصفیه فیزیکی محسوب می شود که از ورود مواد شناور به واحد تصفیه اصلی جلوگیری می کند چرا که این اجسام باعث آسیب به پمپ، تجهیزات، گرفتگی اتصالات می شوند. آشغالگیر ها از نظر نحوه کارکرد به دونوع دستی و اتوماتیک و از نظر اندازه پاکسازی ذرات به دهانه ریز و دهانه درشت تقسیم بندی می شوند. عموما از جنس استنلس استیل یا کربن استیل در ظرفیت های مختلف قابل ساخت هستند.

فیلتر پرس

فیلترپرس یا فیلتر فشاری دستگاهی است که به منظور جداسازی جامد از مایع و فاضلاب استفاده می شود. این سیستم قابلیت تصفیه در ظرفیت های بالا را داشته و در صنایع و معادن مختلف بسیار پرکاربرد می باشد. این سیستم ها بر حسب فاکتورهای متفاوتی به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: فیلترپرس دستی، فیلتر پرس اتوماتیک، فیلتر پرس هیدرولیک. در فیلتر های فشاری صفحات متعددی کنار همدیگر قرار می گیرند. بین صفحات ثابت صفحات متحرک قرار گرفته و البته صفحات با پارچه های فیلتری مخصوصی پوشانده می شود. با فشار جک هیدرولیکی صفحات فشرده شده و با عبور فاضلاب یا به اصطلاح دوغاب صنعتی از این فیلتر ها، مواد جامد به صورت کیک تشکیل می شوند که به این صورت مواد جامد از مایع جدا می گردند.

فیلترپرس
ایستگاه پمپاژ فاضلاب

ایستگاه پمپاژ فاضلاب

ایستگاه پمپاژ فاضلاب که به اسامی گوناگونی مانند پکیج پمپ فاضلاب، پمپ سپتیک، دستگاه تخلیه سپتیک تانک و لیفت استیشن پساب فاضلاب شناخته می شود، سیستمی است جهت پمپاژ کردن لجن یا فاضلاب حاوی لجن در سپتیک تانک یا مخزن نگه داری فاضلاب استفاده می شود. این سیستم از اجزایی همچون پمپ لجن کش عموما خوردکن دار، لوله و کانال هایی جهت دریافت و پمپاژ لجن از سطح پایین تر به سطوح بالاتر و مدار فرمانی به منظور کنترل سیستم تشکیل شده است. جنس این سیستم از پلی اتیلن دوجداره می باشد. یک سیستم ایستگاه پمپاژ فاضلاب عموما از یک مخزن بزرگ به نام Wet well تشکیل می شود که این مخزن وظیفه جمع آوری و نگه داری فاضلاب ها را دارد تا زمانی که به حد معینی رسید پمپ سپتیک فاضلاب را با فشار راهی فاضلاب شهری یا چاه فاضلاب می کند.

فهرست