پلی الکترولیت

در عصر کنونی تولید ترکیبات شیمیایی مختلف از جمله پلی الکترولیت به منظور گسترش توان بشر و رشد و ترقی صنایع، امری متداول است.در واقع از این ترکیبات می‌توان برای ایجاد آسایش و همچنین دسترسی بهتر عموم مردم به امکانات استفاده کرد‌. نکته مهم در رابطه با تولید محصولات فاز شیمیایی همچون پری الکترولیت، رعایت استانداردها و بهره گیری از متریال با کیفیت است. همچنین باید توجه کرد که پلی الکترولیت به عنوان یک افزودنی کاربردی شیمیایی، انواع مختلفی دارد و هنگام استفاده از آن باید متریال مناسب را تهیه کنید. به منظور دسترسی ساده‌تر مصرف ‌کنندگان و همچنین معرفی کامل پلی الکترولیت در ادامه توضیحات بیشتری ارائه کرده‌ایم.

پلی الکترولیت چیست؟

پلی الکترولیت‌ها پلیمرهای زنجیره‌ای هستند که در هر بخش از زنجیره یک گروه الکترولیت هم دارند.به طور کلی پلی الکترولیت‌ها با توجه به بار گروه الکترولیتی خود تعریف می‌شوند و ممکن است دارای بار مثبت یا کاتیون و بار منفی یا آنیون باشند. به همین دلیل هم برای استفاده از انواع پلی الکترولیت باید به نوع آن توجه کرد. به طور کلی هر پلی الکترولیت مجموعه‌‌ای از بارهای الکتریکی یا گروه یونی دارد که باعث تغییرات شیمیایی و فیزیکی این ترکیب در آب خواهند شد. همچنین باید توجه داشته باشید که پلی الکترولیت‌ها در محلول‌های آبی تجزیه و تفکیک میشوند و در انتها یون‌های مثبت یا منفی از این ترکیبات در آب باقی می‌مانند. پلی الکترولیت‌ها ممکن است مصنوعی یا طبیعی باشند. از جمله پلی الکترولیت‌های طبیعی شامل آلژینات‌ها، کاراگینان، کربوهیدرات‌ها، کیتوزان، پکتین و اسیدهای نوکلئیک (DNA) اشاره کرد.همچنین ممکن است که پلی الکترولیت مصرفی صنایع مصنوعی باشد؛ از جمله پلی الکترولیت‌های مصنوعی می‌توان به اسید اکریلیک، پلی وینیل آمین، پلی وینیل سولفونیک اسید و پلی وینیل پیریدین اشاره کرد.

انواع پلی الکترولیت

مواد پلی الکترولیت تنوع بالایی دارند. با این حال انواع پلی الکترولیت شامل پری الکترولیت با بار مثبت یا کاتیون و پلی الکترولیت با بار منفی یا آنیون و غیره اشاره کرد. این ترکیبات به طور کلی خواص متفاوتی دارند و ممکن است هر یک از آنها کاربرد متفاوتی هم داشته باشد. در ادامه انواع پلی الکترولیت را معرفی کرده‌ایم:

پلی کاتیون‌ها یا پلی الکترولیت‌های کاتیونی

پلی کاتیون‌های همان پلیمرهای بار مثبت هستند که به طور کلی از طریق پیوندهای الکتروستاتیکی قدرت اتصال زیادی پیدا میکنند‌. این پلی الکترولیت‌های کاتیونی دارای ویژگی‌هایی از جمله انتقال حرارت‌ بالاتر و ویژگی‌های مکانیکی مناسب‌ هستند. همچنین از پلی کاتیون‌های برای تصفیه آب و فاضلاب، تولید مواد ضد میکروبی و انتقال ژن غیر ویروسی استفاده میکنند. دلیل کاربردی بودن پلی کاتیون‌ها وجود بار مثبت، چگالی بار و وزن ملکولی آن‌ها است. از جمله پلی الکترولیت‌های کاتیونی می‌توان به آمونیوم، فسفونیوم و ایمیدازولیوم اشاره کرد.

پلی آنیون‌ها یا پلی الکترولیت‌های آنیونی

پلی آنیون یا پلی الکترولیت‌های آنیونی نوعی پلیمر با گروه‌های سولفونیک هستند که در انتهای زنجیره پلیمری خود یک واحد بار منفی یا گروه یونی منفی دارند. به طور کلی پلیمرهای مبتنی بر آکریل آمید در گروه پلی الکترولیت‌های آنیونی قرار می‌گیرند. همچنین باید توجه کنید که از این ترکیبات به عنوان لخته سازها، عوامل کنترل کننده رئولوژی و چسب استفاده می‌کنند. پلی آنیون‌ها در تصفیه پساب‌های شهری و پساب‌های صنایع از جمله فرآوری مواد معدنی، بازیافت، تولید روغن، حذف رنگ و ساخت چسب هم کاربرد دارند.

پلی الکترولیت‌های غیر یونی یا پلی الکترولیت‌های خنثی

پلی الکترولیت‌های غیر یونی دارای خواص متفاوتی هستند و بار الکتریکی ضعیفی دارند. این نوع پلی الکترولیت‌ها بر پایه پلی آکریل آمید هستند و وزن ملکولی بالایی دارند. از این پلی الکترولیت‌ها می‌توان برای لخته سازی سوسپانسیون‌های کلوئیدی،شفاف سازی آب و فاضلاب، آبگیری لجن و تغییر رنگ آب خاکستری اشاره کرد.

تفاوت پلی الکترولیت ‌کاتیونی و آنیونی

مشخصا مهم‌ترین تفاوت پلی الکترولیت کاتیونی با پلی الکترولیت آنیونی، به خواص کلی آن‌ها بازمی‌گردد. در واقع پلی الکترولیت‌هایی که به اصطلاح کاتیونی یا بار مثبت هستند؛ پس از حل شدن در آب، تفکیک میشوند و گونه‌های پلیمری با بار مثبت تشکیل می‌دهند. اما پلی الکترولیت‌های آنیونی پس از حل شدن در آب گونه‌های پلیمری با بار منفی ایجاد می‌کنند. همچنین باید توجه کرد که جرم ملکولی پلی الکترولیت‌های کاتیونی از پلی الکترولیت‌هایی با بار منفی یا آنیونی بیشتر است.

کاربردهای پلی الکترولیت

از انواع پلی الکترولیت به منظور رسوب گذاری، فیلتراسیون و منعقد سازی استفاده می‌کنند. به طور کلی پلی الکترولیت جاذب آب و محلول در آب است؛ همین ویژگی هم باعث شده است تا از انواع پلی الکترولیت از جمله پلی الکترولیت کاتیونی، پلی الکترولیت آنیونی، پلی الکترولیت غیر یونی و سایر موارد در صنایع تولیدی و مصرفی مختلف استفاده کنند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین کاربردهای پلی الکترولیت اشاره کرده‌ایم:

  • استفاده در فرآیندهای کاغذ سازی
  • مصرف جهت تصفیه آب و فاضلاب
  • مصارف صنایع نفت و حفاری
  • استفاده برای جداسازی مواد معدنی
  • استفاده در صنایع رنگ و مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و داروسازی

تولید کننده پلی الکترولیت

تولید کنندگان داخلی و خارجی مشغول به فعالیت در زمینه تولید و عرضه انواع پلی الکترولیت هستند. تولید کننده پلی الکترولیت کاتیونی یا آنیونی خارجی و داخلی هر دو به یک اندازه تلاش در تامین بازار دارند. با این حال برای اطمینان از کیفیت محصول و همچنین عدم سودجویی بهتر است از محصولات برندهای با کیفیت خرید کنید. در واقع در حال حاضر اغلب مصرف کنندگان کالاهای شیمیایی و مواد اولیه با مصارف صنعتی تلاش می‌کنند تا در بازار با یکدیگر اقامت کنند. خوشبختانه تا به امروز حجم بالایی از این محصول به بازار تزریق شده است و به همین خاطر هم نیاز مصرف کنندگان داخلی بدون پاسخ نمانده است.

مزایای پلی الکترولیت ها درجه یک

همانطور که پیش از این هم توضیح دادیم؛ پلی الکترولیت در مقایسه با سایر مواد شیمیایی نسبتا پرفروش و پر کاربرد است. با این حال نیاز جدی به اطلاع پیدا کردن از مزایای استفاده از پلی الکترولیت‌ها وجود دارد. در ادامه به مهم‌ترین مزایای پلی الکترولیت اشاره کرده‌ایم.

  • غلیظ بودن لجن تولیدی نسبت به لجن تولیدی سولفات آلومینیوم (زودتر خشک می شود)
  • حجم لجن تولیدی کمتر می باشد
  • کم بودن خاصیت اسیدی لجن تولیدی در مقایسه با آلوم
  • عدم نیاز به مواد تنظیم کننده PH.
  • عدم افزایش TDS آب
  • موثر در حذف برخی از میکرو ارگانیسم ها

خرید پلی الکترولیت

اگر قصد خرید پلی الکترولیت را دارید؛ باید حتما به یک فروشگاه مطمئن مراجعه کنید که در این زمینه سابقه درخشانی داشته باشد. در واقع امکان خرید عمده یا حتی جزئی پلی الکترولیت از هر فروشگاهی وحود ندارد. همچنین باید توجه کنید که اگر قصد خرید پلی الکترولیت به صورت آنلاین را دارید؛ در حال حاضر ونداد CO برای شما امکانات ویژه‌ای را در نظر گرفته است. در واقع شما می‌توانید با خرید پلی الکترولیت از سایت، آن را در محل مورد نظر خود تحویل بگیرید. همچنین توجه داشته باشید که گاهی اوقات نوع برند یا متریال پلی الکترولیت برای خرید این محصول اهمیت بسیار زیادی دارد. معمولا اغلب افرادی که قصد تهیه پلی الکترولیت را دارند؛ تلاش می‌کنند تا این محصول را به صورت عمده و برای طولانی مدت خریداری کنند. از آن جایی که پلی الکترولیت اغلب مصارف صنعتی دارد؛ طبیعی است که فروش این محصول در حجم عمده به شدت بالاتر باشد.

قیمت پلی الکترولیت

برای خرید پلی الکترولیت به صورت آنلاین یا حضوری باید حتما از پیش قیمت این محصول را از طریق سایت‌های اینترنتی یا مراجع معتبر بررسی کنید. توجه کنید که امکان تهیه این محصول از طریق فروشگاه‌های اینترنتی و همچنین بررسی قیمت روز پلی الکترولیت از همین طریق هم وجود دارد. بنابراین در صورتی که احساس نیاز به این محصول را دارید؛ حتما بودجه مورد نظر را برای خرید آن کنار بگذارید. همچنین توجه داشته باشید که گاهی اوقات نوسانات قیمت محصولات شیمیایی از جمله پلی الکترولیت، ممکن است به دلیل تاثیر گذاری عوامل مختلفی اتفاق بیفتد. از جمله عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت پلی الکترولیت می‌توان به نرخ ارز، تغییرات قیمت بازار جهانی و میزان عرضه و تقاضا اشاره کرد.

فهرست